27 Οκτώβριος 2020, 10:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτώβριος 2020, 10:50

Με μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

  • Με μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις θα τιμηθεί φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, ενώ όσες εκδηλώσεις γίνουν, δηλαδή δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων, θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό.

Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ στη Θεσσαλονίκη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Ήδη οι πόλεις έχουν σημαιοστολιστεί (όπως προβλέπει η σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών), ενώ απόψε θα γίνει φωταγώγηση. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν επιδείξεις μαχητικών αεροσκαφών ενώ στον Θερμαϊκό θα βρίσκεται η φρεγάτα «Ύδρα».

Επιπλέον, όπως δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η δοξολογία ανήμερα της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού και των υπόλοιπων μελών της κυβέρνησης.

Οι δε σχολικές γιορτές θα πραγματοποιηθούν σήμερα, εντός του κάθε τμήματος κατά τη διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών.