26 Οκτώβριος 2020, 15:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτώβριος 2020, 15:53

Γερμανία: Αναβάλλεται το εκλογικό συνέδριο του CDU λόγω της έξαρσης του κορονοϊού

  • Γερμανία: Αναβάλλεται το εκλογικό συνέδριο του CDU λόγω της έξαρσης του κορονοϊού
    Τα κεντρικά γραφεία του CDU στο Βερολίνο (φωτ.: EPA / Hayoung Jeon)

Την αναβολή του προγραμματισμένου για τον Δεκέμβριο συνεδρίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) αποφάσισε σήμερα το προεδρείο του κόμματος, λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο Συνέδριο επρόκειτο να εκλεγεί ο νέος αρχηγός του CDU και πιθανότατα υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την Καγκελαρία.

Όπως ανακοινώθηκε, η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στις 14 Δεκεμβρίου και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, ξανά στις 15 και 16 Ιανουαρίου. Εάν η κατάσταση παραμένει απαγορευτική για τη διεξαγωγή του κρίσιμου συνεδρίου με φυσική παρουσία, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο «υβριδικής» διοργάνωσης, με πολλά μικρά περιφερειακά συνέδρια και μία κεντρική διαδικτυακή «συνάντηση» για την εκλογή του νέου αρχηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel, η απερχόμενη πρόεδρος Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ εξέφρασε την προτίμησή της για αναβολή του συνεδρίου, άποψη με την οποία συντάχθηκε και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λασετ. Αντιθέτως, πληροφορίες θέλουν τον έτερο υποψήφιο, τον Φρίντριχ Μερτς, να προτιμά την «υβριδική» διεξαγωγή πριν από το τέλος του έτους.

Η καγκελάριος και τέως αρχηγός του κόμματος Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε αυτή τη συζήτηση.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη.