25 Οκτώβριος 2020, 20:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτώβριος 2020, 20:53

Στήριξη Μητσοτάκη και ΥΠΕΞ σε Μακρόν μετά την φραστική επίθεση Ερντογάν στον Γάλλο πρόεδρο

  • Στήριξη Μητσοτάκη και ΥΠΕΞ σε Μακρόν μετά την φραστική επίθεση Ερντογάν στον Γάλλο πρόεδρο
    Στιγμιότυπό από τη συνάντηση Μακρόν-Μητσοτάκη στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2020 (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)

Την πλήρη υποστήριξή του στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος δέχθηκε φραστική επίθεση από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του (στα αγγλικά) στο Twitter αναφέρει: «Οι προσωπικές προσβολές κατά του προέδρου Μακρόν και η ρητορική μίσους που στοχεύει τη Γαλλία από την τουρκική ηγεσία είναι απαράδεκτες, τροφοδοτούν το θρησκευτικό μίσος και υπονομεύουν την ειρηνική συνύπαρξη. Πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη προς τον Εμανουέλ Μακρόν και τον γαλλικό λαό, που ακόμα θρηνούν ένα ειδεχθές έγκλημα».

Την ίδια ώρα, την αλληλεγγύη του προς τον εταίρο της Ελλάδας, τη Γαλλία, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter. «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις προσβλητικές εκφράσεις προερχόμενες από υψηλές Αρχές της Τουρκίας κατά του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς και οποιοδήποτε λόγο που προβάλει το μίσος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τη στάση της Τουρκίας και τις επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν καταδικάζει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Σαρλ Μισέλ σε ανάρτησή του στο τουίτερ τονίζει: «Αντί για θετική ατζέντα, η Τουρκία επιλέγει προκλήσεις, μονομερείς ενέργειες στη Μεσόγειο και τώρα τις προσβολές. Είναι απαράδεκτο. Σεβασμός στην Ευρώπη και στα κράτη μέλη της».