25 Οκτώβριος 2020, 12:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτώβριος 2020, 12:06

«Κάποτε στον Βόσπορο» στο θέατρο, με επίκεντρο τα Σεπτεμβριανά του 1955

  • «Κάποτε στον Βόσπορο» στο θέατρο, με επίκεντρο τα Σεπτεμβριανά του 1955
    (Φωτ.: Θέατρο Βεάκη)

Η ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης, με επίκεντρο τα Σεπτεμβριανά του 1955, της ελληνικής Νύχτας των Κρυστάλλων, θα ξεδιπλώνεται επί σκηνής από τις 6 Νοεμβρίου στο θέατρο «Βεάκη» στην Αθήνα, στο Κάποτε στον Βόσπορο.

Πρόκειται για ένα νέο θεατρικό του Άκη Δήμου, «το οποίο σκιαγραφεί το μύθο και τη νοσταλγία της Πόλης της καρδιάς μας».

Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου, η οποία ετοιμάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου τα περίφημα γλέντια της Πόλης, εναλλάσσονται με την ποίηση και το δράμα του τόπου και του χρόνου.

Λίγα λόγια για την πλοκή
Οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.

Οικογενειακά δράματα και πολιτικά παιχνίδια, μυστικά και ψέματα, αντιπαλότητες και χωρισμοί, έρωτες και φιλοδοξίες, γέλια και δάκρυα, στο φόντο μιας από τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

  • Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Δάνης Κατρανίδης, Στέλιος Μάινας, Θεοφανία Παπαθωμά, Ιωάννης Παπαζήσης, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Αναστασία Παντούση, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη.
  • Τραγουδάει ο Γιάννης Διονυσίου και χορεύουν οι: Αντιγόνη Χρόνη, Νάνσυ Κατσαρού, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Γιούργκεν Κυριάκης.

Θέατρο «Βεάκη» (Στουρνάρη 32). Παραστάσεις κάθε Τετάρτη (19:00), Πέμπτη (20:00), Παρασκευή (21:00), Σάββατο (17:00 και 21:00) και Κυριακή (17:00).