25 Οκτώβριος 2020, 08:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτώβριος 2020, 08:42

Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας: Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο από τη Δευτέρα

  • Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας: Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο από τη Δευτέρα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Αλλαγές στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Έτσι, το επίπεδο συναγερμού αυξάνεται στο 2 (επιτήρησης) στις περιφερειακές ενότητες: Άρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας και Καβάλας, καθώς και στη Σκιάθο.

Αντιθέτως, το επίπεδο συναγερμού μειώνεται στο 2 (επιτήρησης) στις περιφερειακές ενότητες: Αχαΐας, Ηρακλείου Κρήτης, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου. Το ίδιο ισχύει για τα νησιά που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής, με εξαίρεση τη Σαλαμίνα που περιμένει στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης).

Επίσης, στο επίπεδο 1 (ετοιμότητας) κατεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες: Γρεβενών, Λακωνίας, Πάρου, Ζακύνθου, Κέας-Κύθνου.

Η Καστοριά παραμένει στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου), ενώ η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία και η Λάρισα έχουν ήδη περάσει στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης). Το ίδιο ισχύει και για τις Σέρρες, όπου σήμερα θα υπάρξει ευρεία σύσκεψη υπό τον Νίκο Χαρδαλιά, καθώς χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 54 νέα κρούσματα.

Συνολικά, τη Δευτέρα το επίπεδο συναγερμού αλλάζει σε 24 από τις 74 συνολικά περιφερειακές ενότητες (δείτε εδώ τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν σε διάφορες περιοχές της χώρας).