24 Οκτώβριος 2020, 19:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2020, 19:39

Ο Τραμπ ψήφισε «έναν τύπο που ονομάζεται Τραμπ»

  • Ο Τραμπ ψήφισε «έναν τύπο που ονομάζεται Τραμπ»
    (Φωτ.: EPA / Dan Anderson)

Ο Ντόναλντ Τραμπ ψήφισε πρόωρα σήμερα στη Φλόριντα, προτού συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία λαμβάνοντας μέρος σε τρεις συγκεντρώσεις – ελπίδα του είναι ότι θα μπορέσει να κερδίσει το χαμένο έδαφος έναντι του Τζο Μπάιντεν και ότι θα επαναλάβει στις 3 Νοεμβρίου τη νίκη του 2016.

«Ψήφισα έναν τύπο που ονομάζεται Τραμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας: «Ήταν μια πολύ ασφαλής ψήφος, πολύ πιο ασφαλής από εκείνη που στέλνεται μέσω του ταχυδρομείου».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλείται συχνά (χωρίς καμία απόδειξη) την απειλή της εκλογικής νοθείας σε ό,τι έχει να κάνει με την επιστολική ψήφο. Περίπου 55 εκατ. Αμερικανοί έχουν προσέλθει πρόωρα στις κάλπες υπό το φόβο της Covid-19.

Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε μια βιβλιοθήκη στο Ουέστ Παλμ Μπιτς, κοντά στο Μαρ α Λάγκο, τη νέα φορολογική του κατοικία από τότε που αποχώρησε από την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Πριν από τέσσερα χρόνια είχε γιουχαϊστεί τα τη στιγμή που ψήφιζε. Ωστόσο σήμερα δεκάδες ήταν αυτοί που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.

Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο οι ρυθμοί του είναι φρενήρεις. «Θα είστε πολύ απασχολημένοι σήμερα, θα σας κάνουμε να δουλέψετε πολύ σκληρά», είπε στους δημοσιογράφους προτού αποχωρήσει από το εκλογικό τμήμα.