24 Οκτώβριος 2020, 17:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2020, 17:26

Ο Ερντογάν στέλνει τον Μακρόν για ψυχοθεραπεία!

  • Ο Ερντογάν στέλνει τον Μακρόν για ψυχοθεραπεία!
    (Φωτ.: Twitter / AK Parti)

Συνέχεια στην προσωπική του βεντέτα με τον Εμανουέλ Μακρόν δίνει σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Γάλλος πρόεδρος χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το ισλάμ.

Στις αρχές Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Γαλλίας δεσμεύθηκε να πολεμήσει τον «ισλαμικό αυτονομισμό», ώστε να μην χαθεί ο έλεγχος σε μερικές από τις μουσουλμανικές κοινότητες στη χώρα.

Από τη δήλωση αυτή μέχρι σήμερα μεσολάβησε ο αποκεφαλισμός του καθηγητή μέσης εκπαίδευσης έξω από σχολείο σε προάστιο του Παρισιού. Δράστης ένας 18χρονος ακραίος ισλαμιστής που θέλησε να εκδικηθεί για τη χρήση των σατιρικών σκίτσων του Μωάμεθ κατά τη διάρκεια μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

«Πιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που λέγεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους και το ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχολογικό επίπεδο», ήταν η σημερινή δήλωση του προέδρου της Τουρκίας κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Καισάρεια.

Η κόντρα των δύο ηγετών ξεκίνησε το καλοκαίρι μετά το ναυτικό επεισόδιο ανοιχτά της Λιβύης, και συνεχίστηκε εξαιτίας της στήριξης που παρείχε ο Γάλλος πρόεδρος σε Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.