24 Οκτώβριος 2020, 16:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2020, 16:38

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

  • Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα για πάρτι γενεθλίων σε διαμέρισμα
    (Φωτ. αρχείου: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)

Τρεις άνδρες ηλικίας 69, 26 και 30 ετών συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που εξιχνίασε τρεις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Η μία σύλληψη έγινε στην Αθήνα και οι δύο στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι ο 69χρονος, που είναι συνταξιούχος και κατοικεί στην Αθήνα, κατηγορείται ότι είχε επικοινωνία με ανήλικο αγόρι στη Γαλλία από το οποίο ζητούσε γυμνές φωτογραφίες και βίντεο. Η σύλληψή του έγινε σε συνεργασία με τις αρμόδιες γαλλικές Αρχές. Στην κατοχή του είχε πλήθος υλικού με ανηλίκους.

Για τις δε συλλήψεις του 26χρονου και του 30χρονου στη Θεσσαλονίκη υπήρξε συνεργασία με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο κατά της Εκμετάλλευσης Παιδιών (National Child Exploitation Coordination Center) που εδρεύει στον Καναδά. Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατείχαν και διακινούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερις σκληροί δίσκοι και ισάριθμα κινητά τηλέφωνα. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στα αρμόδια τμήματα της διεύθυνσης και της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.