24 Οκτώβριος 2020, 08:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2020, 08:31

Σε ποιες περιοχές θα ισχύσει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας – Μάσκα παντού

  • Σε ποιες περιοχές θα ισχύσει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας – Μάσκα παντού
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Μισή ώρα μετά την αλλαγή της ημέρας, από το Σάββατο προς την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 5:00.

Η απαγόρευση θα ισχύει στις περιοχές με επίπεδο επικινδυνότητας 3: Αττική (συμπεριλαμβανομένων των νησιών), Αχαΐα, Βοιωτία, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα, Κύθνο, Λάρισα, Λέσβο, Μύκονο, Πέλλα, Σάμο, Σέρρες και Τρίκαλα.

Επίσης, θα ισχύσει σε Καστοριά και Κοζάνη, περιοχές με επίπεδο επικινδυνότητας 4.

Όσον αφορά τη μετακίνηση κατά τις νυχτερινές ώρες, ο Νίκος Χαρδαλιάς χθες διευκρίνισε ότι εξαιρούνται οι:

  • Δημοσιογράφοι: Απαιτείται δημοσιογραφική ταυτότητα και βεβαίωση κυκλοφορίας από τον εργοδότη.
  • Ιδιωτικοί υπάλληλοι που εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες: Απαιτείται βεβαίωση κυκλοφορίας από τον εργοδότη.
  • Δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες: Απαιτείται άδεια κίνησης από το apografi.gov.gr.
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες που εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες: Απαιτείται βεβαίωση κυκλοφορίας από το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διευκρίνισε ότι εξαιρούνται όσοι ασκούνται σε εξωτερικό χώρο, και κατά τη διάρκεια της άσκησης αποκλειστικά και μόνο.

Στα δε σχολεία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να φορούν μάσκα και στα διαλείμματα.

Στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30%, ενώ στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και με πληρότητα στο 50%.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων, από το Σάββατο στους δρόμους των περιοχών αυξημένης επιτήρησης (επίπεδο 3) και αυξημένου κινδύνου (επίπεδο 4) θα κυκλοφορούν περιπολικά που θα μεταδίδουν νέο ηχογραφημένο μήνυμα, το οποίο θα λέει το εξής: «Σας υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Η κυκλοφορία από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί δεν επιτρέπεται. Παρακαλούμε αποφεύγετε τον συνωστισμό για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε ασφαλείς».