23 Οκτώβριος 2020, 18:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2020, 18:18

Στην Ελλάδα ο Λαβρόφ τη Δευτέρα

  • Στην Ελλάδα ο Λαβρόφ τη Δευτέρα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ. Ήδη το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι στις 12:00 θα έχει συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, ενώ αναμένεται να γίνει δεκτός και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η οικονομική και ενεργειακή συνεργασία, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, το Κυπριακό, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Επίσης, οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν κοινό μνημόνιο για το Έτος Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας το 2021· από το 2016 τα αφιερωματικά έτη αποτελούν ορόσημα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Την ώρα που η Άγκυρα τεντώνει το σκοινί με το Oruç Reis, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εάν ο πολύπειρος Σεργκέι Λαβρόφ θα θέσει ζήτημα διαμεσολάβησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στο μοτίβο της πρότασης που έκανε τον περασμένο μήνα για την Κύπρο.

Στις αρχές του μήνα διπλωματικές πηγές από την Αθήνα δήλωναν στο Sputnik ότι υπάρχει η εκτίμηση πως η ρωσική πλευρά θα δώσει διαβεβαιώσεις πως η συνεργασία με την Τουρκία δεν επηρεάζει τις σχέσεις και το διάλογο με την Ελλάδα.