23 Οκτώβριος 2020, 23:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2020, 22:44

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Ομογενών Εκ Κωνσταντινουπόλεως ΒΕ

  • Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Ομογενών Εκ Κωνσταντινουπόλεως ΒΕ
    Εικόνα από την επίσκεψη της νέας διοίκησης στο δημαρχείο Καλαμαριάς (φωτ.: Ένωση Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως ΒΕ)

Η Ένωση Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος, στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση με εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις αρχαιρεσίες της 28ης Σεπτεμβρίου 2020, προέκυψε το εξής Διοικητικό Συμβούλιο:

  • Πρόεδρος: Πολύβιος Στράντζαλης
  • Aντιπρόεδρος: Νικόλαος Λιάζος
  • Γεν. Γραμματέας: Αθηνά Κουρμπέτη
  • Ειδ. Γραμματέας: Αναστασία Δημοπούλου
  • Ταμίας: Δήμητρα Δουρμάζερ
  • Σύμβουλοι: Στέλλα Μηνά, Μάγδα Ταβουκτσόγλου, Κυριάκος Αντωνιάδης, Δημήτριος-Ηλίας Ζιάκας.

Αντιπροσωπεία μελών του νέου ΔΣ του συλλόγου επισκέφθηκε τον δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη. Στη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο της πόλης, σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο δήμαρχος αφού ενημερώθηκε για το σύνολο των δράσεων αλλά και για τις μελλοντικές εκδηλώσεις της Ένωσης. Επιπλέον, ευχήθηκε όχι μόνο τη συνέχεια των επιτυχημένων δράσεων στις οποίες πολλές φορές ήταν παρών αλλά εξέφρασε και τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία που υπήρξε στο παρελθόν.

Επίσης, μέλη της νέας διοίκησης επισκέφθηκαν και τον επίσκοπο Αμορίου Νικηφόρο, ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων και πρόεδρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών. Ο επίσκοπος Αμορίου ενημερώθηκε και έδωσε την πατρική του ευχή και ευλογία για τις εκδηλώσεις της Ένωσης.


(Φωτ.: Ένωση Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος)

Κατά τη συνάντηση, μεταξύ άλλων, έγινε λόγος και για συνεργασία και συνδιοργάνωση ημερίδων ή συνεδρίων με θέμα την Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, ο Θεοφιλέστατος τόνισε τη στήριξη του σε οποιαδήποτε δράση προάγει την πολιτιστική κληρονομιά, τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας.