5 Ιούνιος 2014, 13:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:10

Το μεγάλο αντάμωμα των Ποντίων Ευρώπης - 33ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ

  • Το μεγάλο αντάμωμα των Ποντίων Ευρώπης - 33ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ

Το μεγάλο αντάμωμα των Ποντίων Ευρώπης - 33ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ

Δύο μέρες στην πόλη του Λεβερκούζεν στις 6 και 7 Ιουνίου θα λαλήσει η λύρα του Πόντου. Θα ανταμώσουμε και θα κοιτάξουμε τις ρίζες μας, αυτές τις ποντιακές ρίζες που είναι διαφορετικές από τις άλλες και μας ενώνουν. Οι ρίζες μας δεν είναι μόνο διαφορετικές είναι και πολύ δυνατές, μας στηρίζουν, γιατί κουβαλάμε όλοι μαζί την πολύτιμη και ιερή Ιδέα του Πόντου.

Με ιδιαίτερη χαρά αναμένεται το 33ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί στις 07 Ιουνίου 2014 στους χώρους της Smidt-Arena, Bismarckstr. 125, Leverkusen …..

Φορείς υλοποίησης του Φεστιβάλ είναι η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη και οι  Σύλλογοι της Ρηνανίας  Βεστφαλίας.

Το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας που κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε μία διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη αποτελεί κορυφαία δραστηριότητα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη.

Έχει στόχο τη διατήρηση, προώθηση και προβολή του πολιτισμού των Ελλήνων του

Πόντου, καθώς επίσης τη σύνδεση του πολιτιστικού παρελθόντος – μέλλοντος με κύριους πρωταγωνιστές την ελπίδα όλων των λαών, τα παιδιά.

Η αυλαία του 33ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας θα ανοίξει για άλλη μία χρονιά με θεαματικό τρόπο, δίνοντας στους 1500 χορευτές (ηλικίας 2 έως και 30 ετών) τη δυνατότητα να συγκινήσουν τους θεατές με τη δυναμική, το καθαρό βλέμμα και την αγάπη τους για την παράδοση και την ιστορία του Ποντιακού λαού.

Κινητήρια δύναμη του Φεστιβάλ είναι η θέληση όλων να αναδεικνύουν το εθελοντικό και κοινωνικό έργο και να πρωτοπορούν σε όσα κάνουν, προβάλλοντας τη δυναμική των ποντιακών οργανώσεων και της δραστήριας νεολαίας τους.

Τα ελληνικά ήθη και έθιμα από αρχαιοτάτων χρόνων μας δείχνουν την υποχρέωση που έχουμε όλοι απέναντι στους νεκρούς.

Έτσι και η ΟΣΕΠΕ πιστή στα αρχαία ήθη και έθιμα,  τιμά νεκρούς της.

Το 33ο Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε δύο πρόσωπα που όσο ήταν ζωντανή και μαζί μας,  υπηρέτησαν και έδωσαν αγώνα για τα ποντιακά θέματα στη πρόεδρο Δήμητρα Παπαδοπούλου – Schikl και στον δημοσιογράφο Γιάννη Δελόγλου.

Κάλεσμαν

Καλούμε όλους τους Ελληνικούς Φορείς και όλους τους Έλληνες της Διασποράς Θρακιώτες, Ηπειρώτες, Μακεδόνες, να παρευρεθούν και να πάρουν μέρος στη μεγαλύτερη διοργάνωση του Ελληνισμού της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί  πως είναι το πρώτο φεστιβάλ με την εξής πρωτοτυπία.

Το Σάββατο στις 7 Ιουνίου ο αύλιος χώρος της αίθουσα θα είναι ανοιχτός από τις 12:00 η ώρα.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να φάνε να προμηθευτούν νερά να γλεντήσουν και να ξεκουραστούν μέχρι την ώρα που o ρυθμός της ποντιακής λύρας, θα καλέσει τους νέους που με υπερηφάνεια φορούν την ποντιακή ενδυμασία να βγουν στη σκηνή.

Για την Ο.Σ.Ε.Π.Ε

Ο πρόεδρος
Ηλίας Μαυρίδης

Πηγή: europolitis.eu

Διαβάστε ακόμα:

33ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ | 7 Ιουν 2014