23 Οκτώβριος 2020, 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2020, 08:33

Ο Γιάννης Λαγός καλεί ως μάρτυρα υπεράσπισης την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου

  • Ο Γιάννης Λαγός καλεί ως μάρτυρα υπεράσπισης την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου
    Ο Γιάννης Λαγός (όρθιος) σε παλαιά συνεδρίαση της Βουλής (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Καταδικάστηκε ως μέλος το διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής σε 13 χρόνια φυλακή, ωστόσο ο ίδιος δηλώνει κατάφωρα αδικημένος υποστηρίζοντας πως αδικήθηκε και για αυτό θα πάει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ο Γιάννης Λαγός που είναι ευρωβουλευτής ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και καλεί την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου ως μάρτυρά του!

Προς το παρόν δεν μπορεί να συλληφθεί γιατί δεν έχει αρθεί η ασυλία του και παραμένει ευρωβουλευτής με μισθό 6.000 το μήνα. Διόλου άσχημα για κάποιον που σύμφωνα με την κατηγορία, είναι μέλος της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Λαγού
«Μετά το πέρας της “δίκης” δηλώνω ότι θα προασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου δια παντός νομίμου τρόπου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ανακοινώνω ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδος προσφεύγω στο ευρωπαϊκό δικαστήριο διότι παραβιάστηκε και το τεκμήριο αθωότητάς μου αφού δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση. Ήδη κατέθεσα αγωγές κατά τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων που προσέβαλαν αυτό το κεκτημένο δικαίωμα του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και της ΕΣΔΑ. Στη διαδικασία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα επικαλεστώ την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και τη μαρτυρία της, καθώς έχω δικαίωμα που ουδείς μπορεί να μου στερήσει».

Η εισαγγελέας και οι ευνοϊκές προτάσεις της
Η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου, στην πρώτη εισήγησή της τάχθηκε υπέρ της αθώωσης όλων των κατηγορουμένων από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και είχε χαρακτηρίσει «μεμονωμένα περιστατικά» τη δολοφονία Φύσσα και τις άλλες βίαιες επιθέσεις των Χρυσαυγιτών (κατά του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων ψαράδων).

Στην Αδαμαντία Οικονόμου καταλογίζεται επίσης ότι υποβάθμισε την καταδίκη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής το 1979 για βομβιστική επίθεση, με βόμβα με ωρολογιακό μηχανισμό, στον κινηματογράφο «Έλλη», με 18 τραυματίες. Ακόμα, της ασκείται κριτική γιατί δεν ανέφερε πως ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός είχε παραβιάσει τον περιοριστικό όρο του κατ' οίκον περιορισμού, το 2015.

Τέλος, την τρίτη φορά, είχε ζητήσει να δοθεί αναστολή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου Μαρίας Λεπενιώτη και είχαν μάλιστα έναν έντονο διάλογο.