22 Οκτώβριος 2020, 20:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2020, 20:58

Διαφεύγει ο Χρήστος Παππάς, υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής – Τι δήλωσε ο συνήγορός του

  • Διαφεύγει ο Χρήστος Παππάς, υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής – Τι δήλωσε ο συνήγορός του
    Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς κατά την απολογία του στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, το 2019 (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Άφαντος είναι ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Χρήστος Παππάς παρά το ότι θα έπρεπε να έχει παραδοθεί στις αστυνομικές Αρχές ώστε να εκτελεστεί η απόφαση που ελήφθη σήμερα από το δικαστήριο. Από την Αστυνομία έχουν ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε τρία σπίτια του ναζιστή υπαρχηγού της οργάνωσης, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα.

Ο Χρήστος Παππάς, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, είχε την υποχρέωση, βάσει περιοριστικών όρων να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός, στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, κάτι που τηρούσε μέχρι και αυτό το μήνα απαράβατα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι το 2015 από το δικαστήριο του είχαν επιβληθεί οι όροι να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό άλλαξε με βούλευμα και μεταβλήθηκε σε μία φορά το μήνα, κάτι που τηρούσε απολύτως τυπικά μέχρι και αυτό το μήνα. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει εξαφανιστεί. Στελέχη της ΕΛΑΣ θεωρούν πιθανό να εμφανιστεί τελευταίος, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά αυτό δεν μειώνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του.

«Συνειδητή επιλογή»
Ο συνήγορος του Χρήστου Παππά, μιλώντας στο ethnos.gr δήλωσε ότι ήταν συνειδητή η απόφαση του πελάτη του να μην παραδοθεί.

«Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι’ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν», δήλωσε στο ethnos.gr ο Περικλής Σταυριανάκης.