5 Ιούνιος 2014, 12:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:10

Αυτές είναι οι 4 τροφές που νικούν τη δυσκοιλιότητα

  • 3 τρόποι να αντιμετωπίσετε τις καλοκαιρινές δηλητηριάσεις

Οι 4 τροφές που νικούν τη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα αποτελεί ένδειξη κακού μεταβολισμού των λιπαρών, ανισορροπίας στη μικροχλωρίδα του γαστρεντερικού ή τοξικότητας στο συκώτι.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα εξαιρετικά ενοχλητικό σύμπτωμα και αν εκδηλώνεται συχνά και για πολλά χρόνια μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στη μέση ή στο χρόνιο πόνο στην κοιλιά.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν μερικά «φυσικά όπλα» που μπορούν να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

1. Φασόλια
Μπορεί να μας φουσκώνουν, όμως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες κι έτσι καταπραΰνουν τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας. Για να αποφύγουμε τη δυσκοιλιότητα, πρέπει να καταναλώνουμε επαρκείς ποσότητες φυτικών ινών και πολύ νερό και παράλληλα να μειώσουμε τις ποσότητες επεξεργασμένων προϊόντων που καταναλώνουμε.

2. Καφές
Ο καφές διεγείρει το πεπτικό, γι' αυτό και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Ο καφές διευκολύνει την κίνηση των μυών του παχέος εντέρου και παράλληλα βοηθά στον περισταλτισμό – δηλαδή τις συντονισμένες συσπάσεις των μυών του γαστρεντερικού.

3. Μαύρη σοκολάτα
Είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου, το οποίο βοηθά τους μύες του πεπτικού να χαλαρώσουν.

4. Γιαούρτι
Περιέχει προβιοτικά, ένα είδος ωφέλιμων βακτηρίων που διευκολύνουν την πέψη. Προσοχή στα γιαούρτια με επιπρόσθετες ποσότητες ζάχαρης.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε ακόμα:

Καθαρισμός και αποτοξίνωση του εντέρου, του βασιλιά των οργάνων