22 Οκτώβριος 2020, 18:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2020, 18:22

Στη ΓΑΔΑ ο αρχηγός και τα κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής (φωτο, βίντεο)

  • Στη ΓΑΔΑ ο αρχηγός και τα κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής (φωτο, βίντεο)
    Ο γενικός γραμματέας της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο με κατεύθυνση τη ΓΑΔΑ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης πριν μερικές μέρες, ακολούθησε ακόμα μία ιστορική απόφαση σήμερα, εκείνη που δίνει αναστολή μόνο σε 12 από τους 51 καταδικασθέντες, με αποτέλεσμα 38 στελέχη και μέλη της να οδηγηθούν στη φυλακή.

Ανάμεσά τους και 13 πρώην βουλευτές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στην ΓΑΔΑ.

Οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος θα φυλακιστούν ως ηγετική ομάδα. Ως μέλη της οργάνωσης φυλακίζονται οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος.

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.


Η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου Ουρανία, βρίζει τους δημοσιογράφους που καλύπτουν ειδησεογραφικά τη μεταγωγή του πατέρα της στη ΓΑΔΑ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται ήδη, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Γερμενής και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος καθώς επίσης και οι Γιώργος Πατέλης, Γιάννης Καζαντζόγλου, Αναστάσιος Πανταζής, Μάρκος Ευγενικός, Γ. Τσακανίκας και Μάριος Αναδιώτης. Οι περισσότεροι παρουσιάστηκαν μόνοι τους σε αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους, άλλοι συνελήφθησαν. Ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης-Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.

Απαράδεκτη συμπεριφορά της Ουρανίας Μιχαλολιάκου
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρουσιάστηκε στο ΑΤ Πεύκη, μαζί με την κόρη του Ουρανία Μιχαλολιάκου που παραπλάνησε τους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το σπίτι της οικογένειας. Ενώ όλοι νόμιζαν ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ήταν στο δικό της αυτοκίνητο, όπου στην πραγματικότητα βρισκόταν με τη μητέρα της Ελένη Ζαρούλια, εκείνος μεταφερόταν στη ΓΑΔΑ με περιπολικό. Ενοχλημένη από την παρουσία δημοσιογράρων και φωτορεπόρτερ, η Ουρανία Μιχαλολιάκου… στόλισε όλους τους παρευρισκόμενους ενώ σύμφωνα με καταγγελίες επιχείρησε να χτυπήσει με το αυτοκίνητο και κάποιιους από αυτούς.