22 Οκτώβριος 2020, 18:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2020, 18:49

Έχετε δει σκύλο με πρασινωπό τρίχωμα;

  • Έχετε δει σκύλο με πρασινωπό τρίχωμα;
    (Φωτ.: facebook / Cristian Mallocci)

Ο Ιταλός αγρότης Κρίστιαν Μαλότσι δεν πίστευε στα μάτια του όταν ένα από τα οκτώ σκυλιά του, η Σπελάκια, γέννησε ένα κουτάβι με πρασινωπή γούνα. Το μικροσκοπικό κουτάβι, το οποίο βαφτίστηκε αμέσως Pistachio (Πιστάκιο, Φιστίκης), ήταν ένα από τα πέντε κουτάβια της γέννας της Σπελάκια στις 9 Οκτωβρίου.

Όλα είχαν λευκή γούνα – ίδιο χρώμα με τη γούνα της ημίαιμης μητέρας τους. Όλα, εκτός από τον Φιστίκη.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο για έναν σκύλο να γεννιέται με πρασινωπή γούνα. Αυτό θεωρείται ότι συμβαίνει όταν ανοιχτόχρωμα κουτάβια έρχονται σε επαφή, μέσα στη μήτρα της μητέρας τους, με μια πράσινη χρωστική ουσία, την χολοπρασίνη (πρόκειται για την ίδια ουσία που προκαλεί το πράσινο χρώμα στους μώλωπες).

Ωστόσο, το ιδιαίτερο χρώμα του Πιστάκιο δεν θα διαρκέσει για πάντα. Το ζωηρό πράσινο χρώμα της γούνας του την ημέρα της γέννησής του ξεθωριάζει μέρα με τη μέρα, και θα συνεχίσει να ξεθωριάζει όσο μεγαλώνει.


Ο Φιστίκης με τον Κρίστιαν Μαλότσι (φωτ.: facebook)

Ενώ τα αδέλφια του και οι αδελφές του θα δοθούν σε νέα σπίτια, ο Μαλότσι θα κρατήσει τον Φιστίκη στο αγρόκτημά του και θα τον εκπαιδεύσει για να επιβλέπει τα πρόβατα μαζί με τη μητέρα του, τη Σπελάκια.

Όπως λέει ο Μαλότσι, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας το πράσινο χρώμα είναι το σύμβολο της ελπίδας και της τύχης, επομένως ίσως ήταν γραφτό ο Φιστίκης να φέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΑΡ.ΜΙ.