22 Οκτώβριος 2020, 13:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2020, 13:18

Μήνυμα Μητσοτάκη το απόγευμα για τον κορονοϊό – Ανακοινώνονται νέα μέτρα

  • Live το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τον κορονοϊό (βίντεο)
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός σήμερα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε πως το απόγευμα θα απευθυνθεί στους πολίτες προκειμένου να εξηγήσει πού βρισκόμαστε σχετικά με την πορεία της πανδημίας καθώς και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβει η χώρα για τον κορονοϊό.

Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί, στις 7 το απόγευμα, στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, μέσω μηνύματος με το οποίο «θα ενημερώσει για το πού βρισκόμαστε σήμερα στη μάχη με τον κορονοϊό και θα ανακοινώσει νέα μέτρα προφύλαξης από αυτόν».

Ακόμη, ο Στ. Πέτσας υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της αύξησης των κρουσμάτων είναι «είτε από κόπωση στην τήρηση των μέτρων είτε από χαλάρωση, να βλέπουμε πολλά κρούσματα σε νεότερες ηλικίες που είναι χωρίς συμπτώματα. Ασυμπτωματικοί οι ίδιοι, χωρίς να το γνωρίζουν, μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειες και στους οικείους τους» και πρόσθεσε: «Έχουμε πει όμως ότι ο εχθρός αυτός είναι αόρατος. Και πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον ιό και να φοβόμαστε να μην τον μεταδώσουμε και γίνουμε άθελά μας εστία διασποράς στην κοινότητα.

»Πάνω απ' όλα, δεν νοείται καμία αμέλεια και δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε ανευθυνότητα. Και βέβαια, είναι απαράδεκτο να γίνεται συνειδητή, προσχεδιασμένη παραβίαση των μέτρων. Γιατί είναι συνειδητή και προσχεδιασμένη η παραβίαση των μέτρων, που γίνεται με οργάνωση πάρτυ σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος με πελάτες ορθίους, χωρίς την τήρηση των αποστάσεων και της χωρητικότητας, ή σε χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Η τιμωρία αυτών θα είναι παραδειγματική. Γιατί η εφήμερη χαρά λίγων, όταν γίνεται εστία διασποράς, μετατρέπεται σε συλλογική θλίψη».

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.