22 Οκτώβριος 2020, 10:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2020, 10:31

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με περιφερειάρχες μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού

  • Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με περιφερειάρχες μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού
    (Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Με την έξαρση που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στον αριθμό κρουσμάτων στη χώρα, η λήψη νέων μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού δείχνει να είναι προ των πυλών. Στους κόλπους της κυβέρνησης, αλλά και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπάρχει έκδηλη ανησυχία για την πορεία της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, το τοπικό lockdown που ανακοινώθηκε για την Καστοριά και τα αυξημένα μέτρα σε Γιάννενα και Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών.

Σήμερα, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί για το ζήτημα αυτό, στις 12:30, έκτακτη σύσκεψη (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας. Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Στο τραπέζι βρίσκονται αρκετές προτάσεις, όπως είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας τις μεταμεσονύκτιες ώρες στις πορτοκαλί περιοχές. Παράλληλα, αναμένεται να τονιστεί ακόμη περισσότερο η σημασία της πιστής τήρησης των μέτρων, ενώ θα εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι, ειδικά στις περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού λόγω του επιδημιολογικού φορτίου που εμφανίζουν.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός, νωρίτερα σήμερα, στις 11:00, θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Kατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρόκειται για ένα ραντεβού που εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων τακτικών συναντήσεών τους και στο τραπέζι της συζήτησης αναμένεται να πέσουν τα ελληνοτουρκικά και η έξαρση της πανδημίας.