24 Οκτώβριος 2020, 14:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2020, 14:03

Διαδικτυακές επιστημονικές ημερίδες Αστρονομίας για ενήλικες από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

  • Διαδικτυακές επιστημονικές ημερίδες Αστρονομίας για ενήλικες από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
    Το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης (φωτ.: astro.noa.gr / Θεοφάνης Ν. Ματσόπουλος)

Τα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διοργανώνουν διαδικτυακές ημερίδες Αστρονομίας και συναφών επιστημών. Οι ημερίδες, που απευθύνονται σε ενήλικες από όλη την Ελλάδα, έχουν στόχο την καλλιέργεια μιας ευρύτερης επιστημονικής κουλτούρας, καθώς και την ενημέρωση του κοινού σε θέματα ερευνητικής αιχμής.

Το πρόγραμμα θα διεξάγεται κατά τις πρωινές ώρες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom κάθε Κυριακή από τις 8/11 μέχρι και τις 29/11.

Το «ταξίδι» ξεκινά από τη Σελήνη και τον Ήλιο (8/11), συνεχίζεται σε όλο το ηλιακό σύστημα αναζητώντας πιθανότητες ύπαρξης ζωής (15/11), μεταφέρεται στα κοντινά και μακρινά αστρικά συστήματα εξερευνώντας τις εξωτικές μαύρες τρύπες (22/11), και ολοκληρώνεται στις 29/11 με την ιστορία της Κοσμολογίας και την συνολική εποπτεία του Σύμπαντος.

Η δράση, εκτός των κεντρικών διαδικτυακών ομιλιών, οι οποίες θα πραγματοποιούνται από επιστήμονες εξειδικευμένους σε συγκεκριμένους τομείς τόσο στην έρευνα όσο και στην εκλαΐκευση, περιλαμβάνει επίσης ηλιακή (πρωινή) και νυχτερινή αστρονομική παρατήρηση με ψηφιακά μέσα, καθώς επίσης αναλυτική παρουσίαση των σύγχρονων και παλαιών οργάνων παρατήρησης.

Για πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων, τις καθημερινές (10:00-14:00) στο τηλ. 210-3490160 και στο visitorcenter@noa.gr.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΔρ.