21 Οκτώβριος 2020, 17:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2020, 17:16

Άρση ασυλίας των Διονυσίου Χατζηδάκη και Ιωάννη Μελά αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

  • Άρση ασυλίας των Διονυσίου Χατζηδάκη και Ιωάννη Μελά αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών Διονυσίου Χατζηδάκη και Ιωάννη Μελά αποφάσισε η Βουλή, έπειτα και από δικό τους αίτημα. Υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Δ. Χατζηδάκη ψήφισαν 275 βουλευτές και κατά ψήφισαν τέσσερις.

Η αίτηση άρσης αφορούσε αυθαίρετο γήπεδο μπάσκετ σε ρέμα, που όμως κατασκευάστηκε προτού εκείνος εκλεγεί δήμαρχος. Ο Δ. Χατζηδάκης, αν και χαρακτήρισε δεδομένη την αθωότητά του, ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Ι. Μελά ψήφισαν 276 βουλευτές και κατά ψήφισαν τρεις. Η αίτηση άρσης αφορούσε υπόθεση μη έκδοσης απόφασης για τη διακοπή λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος όταν εκείνος ήταν αντιδήμαρχος, πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Πειραιά. Ο ίδιος ο Ι. Μελάς είπε ότι τέτοια απόφαση δεν ήταν δυνατό να την λάβει μόνος του, ζήτησε όμως να αρθεί η ασυλία του για να μην υπάρχουν σκιές.

Με την έναρξη της συνεδρίασης πάντως ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου επισήμανε ότι στην επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας εκκρεμεί η σύνταξη εισήγησης προκειμένου, προτού σταλεί μια δικογραφία στη Βουλή, να ελέγχεται από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις καταφανώς αβάσιμες κατηγορίες.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.