21 Οκτώβριος 2020, 14:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2020, 14:14

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκαν για την ειρήνη (βίντεο)

  • Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκαν για την ειρήνη (βίντεο)
    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος προσεύχονται (φωτ.: EPA / Vatican Media)

Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με έμφαση στην κοινή παρουσία, χθες το απόγευμα, του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην εκκλησία Σάντα Μαρία Ιν Άρα Τσέλι και στην πλατεία του Καπιτωλίου. Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες προσευχήθηκαν υπέρ της ειρήνης και της αδελφοσύνης –στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της καθολικής οργάνωσης του Αγίου Αιγιδίου– και συνάντησαν, μαζί με άλλους χριστιανούς ηγέτες, τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στην ομιλία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μεταξύ των άλλων, τόνισε ότι «για να οικοδομηθεί η αδελφοσύνη που οδηγεί στην ειρήνη και στην δικαιοσύνη, στον σεβασμό και στην κατανόηση, για να αισθανθούμε μέλη μιας οικογένειας όπως ακριβώς στην οικογενειακή εστία, πρέπει να αρχίσουμε από την φροντίδα του κοινού μας οίκου, στον οποίο βρισκόμαστε όλοι μας, ως τέκνα αυτής της ανθρωπότητας και κάθε πράγματος που δημιούργησε ο Θεός».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «τελείωσε η περίοδος της οικολογικής μόδας» και άρχισε «εκείνη της δράσης». «Ο Βαρθολομαίος δραστηριοποιείται εδώ και καιρό υπέρ της προστασίας του πλανήτη, τόσο που στην εγκύκλιό του "Laudato si", o Πάπας Φραγκίσκος τον χαρακτήρισε πηγή έμπνευσής του», τονίζουν τα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Η ομόφωνή μας επίκληση ας διώξει το σκότος του κακού, της τρομοκρατίας και της βίας και η εποχή αυτή –τραυματισμένη από την πανδημία– ας μας ωθήσει να αναζητήσουμε, μαζί, ίαση από κάθε κακό» υπογράμισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο μήνυμα που θέλησε να στείλει από την Αιώνια Πόλη.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Θ. Ανδρεάδης-Συγγελάκης.