5 Ιούνιος 2014, 09:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:10

Έδωσαν το αίμα τους στην μνήμη των 353.000 αδικοχαμένων Ποντίων

  • Έδωσαν το αίμα τους στην μνήμη των 353.000 αδικοχαμένων Ποντίων

Έδωσαν το αίμα τους στην μνήμη των 353.000 αδικοχαμένων Ποντίων

Ο μήνας Μάιος σηματοδοτείται γιά τον Ποντιακό Ελληνισμό από τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που τιμάται στις 19 Μαϊου.
Κατά την ημέρα μνήμης, την Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων «Οι Ακρίτες», τηρώντας την παράδοση των τελευταίων ετών διοργάνωσαν συμβολικώς έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία.

Επίσης, στον εντός του προαυλίου του «Σπιτιού του Πόντου» χώρο του μνημείου της γενοκτονίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον πανοσιολογιότατο π. Δωρόθεο.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Το αίμα που συγκεντρώθηκε κατά την έκτακτη αυτή αιμοδοσία θα προσφερθεί σε νοσοκομειακή μονάδα της Θεσσαλονίκης σε μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης όπως συνηθίζουν οι «Ακρίτες» τα τελευταία έτη.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι συλλόγοι και φορέων καθώς επίσης μέλη και φίλοι των «Ακριτών».

Επίσης την ίδια ημέρα το απόγευμα αντιπροσωπεία του συλλόγου από μέλη της νεολαίας και του διοικητικού συμβουλίου συμμετέσχε στην κεντρική εκδήλωση της παμποντιακής ομοσπονδίας Ελλάδος, στην Θεσσαλονίκη.

Ο σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων «Οι Ακρίτες» ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις και ειδικά τους αιμοδότες που συμμετείχαν στην έκτακτη αιμοδοσία. Ευχαριστεί επίσης ιδιαίτερα το προσωπικό του ΓΝ Κιλκίς που έφερε εις πέρας την αιμοδοσία καθώς και όσους στήριξαν τις εκδηλώσεις με τις προσφορές τους .