20 Οκτώβριος 2020, 21:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2020, 21:51

Η Eurobank διαψεύδει ότι δέχθηκε επίθεση χάκερ στα συστήματα ασφαλείας της

  • Η Eurobank διαψεύδει ότι δέχθηκε επίθεση χάκερ στα συστήματα ασφαλείας της
    (Φωτ. αρχείου: eurobank.gr)

Τα δημοσιεύματα που έχουν πλημμυρίσει σήμερα το διαδίκτυο και αναφέρουν πως τα συστήματά της δέχθηκαν επίθεση από χάκερ, διέψευσε απόψε η Eurobank.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πελάτες, η τράπεζα ενημερώνει ότι τα συστήματά της και ειδικά το e-banking και το m-banking (mobile banking) είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες.

Η τράπεζα επίσης εφιστά την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν ηλεκτρονικές επιστολές από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών.

Η τράπεζα ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητά και δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία των πελατών κατ΄ αυτόν τον τρόπο, αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που συνέβη είναι πως πελάτες της τράπεζας έλαβαν ηλεκτρονικές επιστολές που τους ζητούσαν κωδικούς και άλλα στοιχεία. Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς κοινοποίησαν τα προσωπικά στοιχεία τους νομίζοντας πως τα αποστέλλουν στον χρηματοπιστωτικό οργανισμό.