20 Οκτώβριος 2020, 19:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2020, 18:59

Τατάρ: Την ερχόμενη βδομάδα η συνάντηση με Αναστασιάδη

  • Τατάρ: Την ερχόμενη βδομάδα η συνάντηση με Αναστασιάδη
    Ο Ερσίν Τατάρ (Δ) σε «πηγαδάκι» έξω από «εκλογικό κέντρο» (φωτ.: EPA / Bilge Bebek)

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η (κοινωνική) συνάντηση με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξή του σε διαδικτυακή εκπομπή της ιστοσελίδας haberkibris.com.

Ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, όπως προέκυψε από τον δεύτερο γύρο των «εκλογών» στα Κατεχόμενα, ανάφερε επίσης ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης του τηλεφώνησε προσωπικά για να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την εκλογή του.

Στην ίδια εκπομπή, ο Τατάρ είπε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να επισκεφτεί την Άγκυρα το αμέσως προσεχές διάστημα. Δεν αναφέρθηκε, όμως, σε συγκεκριμένη ημερομηνία. «Αυτή τη φορά θέλω να σε υποδεχθώ ως πρόεδρο» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον Τατάρ.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο ίδιος τον κάλεσε στα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου για την πανδημία του κορονοϊού, στην κατεχόμενη Λευκωσία, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Θα τελειώσει σύντομα, πρόσθεσε ο Τατάρ και θα συμβάλλει με την πλήρη λειτουργία στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

  • Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ.