20 Οκτώβριος 2020, 13:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2020, 12:25

Ιρλανδία: Η πρώτη χώρα της ΕΕ που μπαίνει ξανά σε lockdown λόγω κορονοϊού

  • Ιρλανδία: Η πρώτη χώρα της ΕΕ που μπαίνει ξανά σε lockdown λόγω κορονοϊού
    Εικόνα από δρόμο του Δουβλίνου την περίοδο του πρώτου λοκντάουν (φωτ.: EPA / Aidan Crawley)

Ολόκληρος ο πληθυσμός της Ιρλανδίας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη θα τεθεί εκ νέου σε περιορισμό, για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, με την Ιρλανδία να γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προχωρά εκ νέου σε ένα τέτοιο βήμα, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Μίχαελ Μάρτιν.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν το κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων λιανικής, ο περιορισμός της λειτουργίας εστιατορίων και παμπ σε takeaway, με τους πολίτες να μην επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε απόσταση άνω των πέντε χιλιομέτρων από την κατοικία τους.

Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, αυτή τη φορά τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και θα επιτραπούν οι βασικές υπηρεσίες όπως στον κλάδο των κατασκευών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάρτιν, θέτοντας τη χώρα στο ύψιστο επίπεδο περιορισμών (επίπεδο 5) για έξι εβδομάδες.

Η Ιρλανδία επέβαλε ένα από τα πιο μακρά σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη κατά την το πρώτο κύμα της πανδημίας και ενέτεινε τους περιορισμούς τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε ξανά.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP.