19 Οκτώβριος 2020, 19:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2020, 23:39

Επιστρέφουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα – Με κόσμο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στην Ευρώπη

  • Επιστρέφουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα – Με κόσμο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στην Ευρώπη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Τοσίδης)

Το πράσινο φως για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα έδωσε η αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή – η τελευταία αναμέτρηση με κόσμο ήταν στις 4 Μαρτίου, ο αγώνας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Έτσι, στην 7η αγωνιστική της Super League θα επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων σε όλα τα γήπεδα, υπό προϋποθέσεις.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, κάθε θύρα θα μπορεί να έχει μόλις το 10% του κόσμου που κανονικά χωράει, με ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές σε κάθε γήπεδο.

Τα πρώτα μη κεκλεισμένων των θυρών ματς για τις ελληνικές ομάδες θα είναι τα ευρωπαϊκά: την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ την Τετάρτη θα την παρακολουθήσουν 3.200 φίλαθλοι, ενώ στην Τούμπα για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ομόνοια θα βρεθούν 2.900.

Επίσης αποφασίστηκε συγκεκριμένα γήπεδα να ανοίξουν πιλοτικά αυτό το σαββατοκύριακο, στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος, και αν όλα πάνε βάσει σχεδίου στις 31 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου όλες οι ομάδες να αγωνιστούν με κόσμο.

Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο, εκτός από τον περιορισμό των θέσεων, προβλέπει ότι τα εισιτήρια θα πωλούνται μόνο online και ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάθονται στις συγκεκριμένες θέσεις που έχουν αγοράσει, σε απόσταση 1,5 μέτρου και φορώντας μάσκα.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται τα μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού οι ΠΑΕ θα είναι αντιμέτωπες με κυρώσεις.