19 Οκτώβριος 2020, 18:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2020, 18:15

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό σε Νεάπολη-Συκιές από τον ΕΟΔΥ (βίντεο)

  •  Θεσσαλονίκη: Δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό σε Νεάπολη-Συκιές από τον ΕΟΔΥ (βίντεο)
    Συνεργείο πραγματοποιεί απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολικού κτηρίου του 1ου Λυκείου Νεάπολης-Συκεών, στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δήμος Νεάπολη-Συκεών/ Σάκης Μητρολίδης)

Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν σήμερα δωρεάν προληπτικά τεστ για κορονοϊό στο δήμο Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφεται έκρηξη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Η δημοτική Αρχή κατήγγειλε την καθυστέρηση της διενέργειας των τεστ, παρά το ότι υπήρχε αίτημα από τον Μάιο.

Το σύνολο των γνωστών κρουσμάτων, σύμφωνα με το δήμο, είναι 24 και αντιστοιχούν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, αθλητές και προσωπικό αθλητικών συλλόγων της περιοχής.

Η μία μονάδα του ΕΟΔΥ εγκαταστάθηκε στο Γ’ ΚΑΠΗ Συκεών Μεσολογγίου 54 και Περγάμου 2) και η δεύτερη στο Α’ ΚΑΠΗ Νεάπολης (Κουντουριώτη 29) προκειμένου να εξυπηρετηθούν έως και την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο. Η διενέργεια των τεστ για τον κορονοϊό θα γίνεται με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

«Δυστυχώς έπρεπε να σημειωθεί έκρηξη κρουσμάτων στον δήμο μας για να δεηθεί ο ΕΟΔΥ να ανταποκριθεί στο αίτημά μας που καταθέσαμε από τον Μάιο για πρώτη φορά και συνεχίζαμε να διεκδικούμε», σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος απευθύνει πρόσκληση προς όλους προκειμένου «να αξιοποιηθεί αυτή η δυνατότητα και η ευκαιρία για την ενίσχυση της συνολικής προσπάθειας προστασίας της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού».

Επιπλέον, η δημοτική Αρχή αποφάσισε το κλείσιμο όλων των πολιτιστικών και αθλητικών κέντρων, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (ΚΔΑΠ), των δημοτικών γυμναστηρίων, όλων των ανοιχτών και κλειστών γηπέδων μπάσκετ, ποδοσφαίρου, κ.τλ. Σύμφωνα με τον Σίμο Δανιηλίδη, στο τέλος της εβδομάδας θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση, ενώ συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα δημοτικά και σχολικά κτήρια.