19 Οκτώβριος 2020, 17:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2020, 17:06

Βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

  • Βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη
    (Φωτ.: Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης)

Λίγες ημέρες μετά το βανδαλισμό των εβραϊκών νεκροταφείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο (στις 5, 10 και 11 Οκτωβρίου, αντίστοιχα), άγνωστοι βεβήλωσαν την περασμένη Παρασκευή το Μνημείο του Ολοκαυτώματος που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. «Με τους εβραίους χάνεις» έγραψαν με σπρέι.

Το μνημείο αναγέρθηκε από την ελληνική κυβέρνηση για να τιμήσει τη μνήμη των 50.000 εβραίων της Θεσσαλονίκης που εξοντώθηκαν από τους ναζί.

«Είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη πως παρά τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης.

Επίσης τονίζει ότι μπορεί η κοινωνία να υποδέχθηκε με αίσθημα δικαίωσης την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, «ωστόσο τα περιστατικά αυτά μεταφέρουν το ξεκάθαρο μήνυμα πως οι θιασώτες της ιδεολογίας που γέννησε μαζικότερο και πιο οργανωμένο έγκλημα που βίωσε η ανθρωπότητα συνεχίζουν να δρουν και να αποτελούν μια εν δυνάμει απειλή».