19 Οκτώβριος 2020, 13:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2020, 14:02

ΕΚΤ: Ο Μάρτιν Μπάιστερμπος, ο νέος επικεφαλής της ομάδας για την Ελλάδα

  • ΕΚΤ: Ο Μάρτιν Μπάιστερμπος, ο νέος επικεφαλής της ομάδας για την Ελλάδα
    (Φωτ.: EPA / Arne Dedert)

Ένας έμπειρος οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Μάρτιν Μπάιστερμπος ανέλαβε επικεφαλής της ομάδας του χρηματοπιστωτικού οργανισμού που ασχολείται με την Ελλάδα.

Ο Μπάιστερμπος διαδέχεται στον Φραντσέσκο Ντρούντι, ο οποίος σύμφωνα με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Φάμπιο Πανέτα «ηγήθηκε ακούραστα της ομάδας για την Ελλάδα τα τελευταία 4,5 χρόνια».

«Είμαι πεπεισμένος ότι και ο διάδοχός του, ο Μάρτιν Μπάιστερμπος, ένας έμπειρος οικονομολόγος της ΕΚΤ με μεγάλη πείρα στη μελέτη και την ανάλυση χωρών, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του στο πρόγραμμα της γειτονικής Κύπρου, θα συνεχίσει στο ίδιο πνεύμα», είπε ο Πανέτα.


Μάρτιν Μπάιστερμπος

Ο Μάρτιν Μπάιστερμπος είναι στην ΕΚΤ από το 2001. Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών, την Αντιπροσωπεία της ΕΚΤ στην Ουάσινγκτον και τη Γενική Διεύθυνση Μακροπροληπτικής Πολιτικής και Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Πιο πρόσφατα, ως Ανώτερος Επικεφαλής Ομάδας εργάστηκε πάνω σε θέματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και μακροπροληπτικής πολιτικής για τον τραπεζικό τομέα χωρών της ευρωζώνης.

Έχει εκτενή πείρα στην παρακολούθηση και μελέτη χωρών και σε αποστολές σε χώρες οι οικονομίες των οποίων βρέθηκαν σε κρίση, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, της Ελλάδας, της Λετονίας και της Πορτογαλίας.

Εργάστηκε επίσης στην Κεντρική Τράπεζα του Καναδά και την Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας όπου και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του. Είναι κάτοχος Μάστερ Οικονομικών και σπούδασε στα πανεπιστήμια του Γκρόνινγκεν και της Σιένας.