19 Οκτώβριος 2020, 12:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2020, 12:23

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας ζήτησε αναστολή με όρους για όλους πλην του Ρουπακιά

  • Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας ζήτησε αναστολή με όρους για όλους πλην του Ρουπακιά
    Η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου σήμερα στο Εφετείο Αθηνών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαΐτας)

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, ζήτησε να αφεθούν μέχρι την έφεση, οι καταδικασθέντες της δίκης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.

«Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των καταδικασθέντων για ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους», είπε, μεταξύ άλλων, η Αδαμαντία Οικονόμου.

Η εισαγγελέας υποστήριξε πως χρίζουν του ανασταλτικού αποτελέσματος μέχρι την εκδίκαση σε β' βαθμό της υπόθεσης όλοι οι καταδικασθέντες. Παράλληλα είπε ότι δεν είναι φυγόποινοι, φυγόδικοι, δεν εξαφανίστηκαν και παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο. Πρόσθεσε δε πως το κυριότερο είναι πως δεν υπάρχει κίνδυνος αν μείνουν ελεύθεροι γιατί η Χρυσή Αυγή έκλεισε, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Είπε τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος και χαρακτήρισε μονόδρομο να τους δώσει αναστολή το δικαστήριο.

Η Αδαμαντία Οικονόμου τόνισε επίσης, ότι πολλοί εκ των κατηγορουμένων έχουν παραμείνει σε καταστήματα κράτησης, εξαντλώντας το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, ενώ ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της επεσήμανε ότι η εφημερίδα και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έχουν κλείσει και επομένως δεν εμφανίζει πολιτικό λόγο.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί αύριο, ενώ η πρόταση της εισαγγελέως δεν είναι δεσμευτική.