19 Οκτώβριος 2020, 10:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2020, 10:44

Brexit: Το Λονδίνο παροτρύνει τις επιχειρήσεις να προετοιμάζονται για αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία

  • Brexit: Το Λονδίνο παροτρύνει τις επιχειρήσεις να προετοιμάζονται για αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία
    (Φωτ.: EPA / Jessica Taylor)

Η Βρετανία παροτρύνει τις επιχειρήσεις να εντατικοποιήσουν τις προετοιμασίες τους για αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, όταν η μεταβατική περίοδος τερματιστεί, δηλώνοντας, στο πλαίσιο εκστρατείας, ότι «ο χρόνος τελειώνει».

Οι συνομιλίες μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας τερματίστηκαν με αλληλοκατηγορίες την προηγούμενη εβδομάδα, με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν την ανάγκη συμβιβασμού για την άλλη πλευρά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν υπάρχει λόγος συνέχισης των συζητήσεων, και ότι τώρα είναι καιρός για την προετοιμασία μιας εξόδου χωρίς εμπορική συμφωνία. Ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ δήλωσε χθες πως η πόρτα είναι ακόμη μισάνοιχτη για τη συνέχιση των συνομιλιών.

Ο Τζόνσον και ο Γκόουβ θα έχουν τηλεφωνική συνομιλία με στελέχη διοίκησης επιχειρήσεων μέσα στην εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ 200.000 έμποροι θα ενημερωθούν μέσω επιστολής για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των τελωνείων, αλλά και τους κανόνες φορολογίας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.