19 Οκτώβριος 2020, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2020, 08:01

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και μικρή πτώση θερμοκρασίας

  • Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και μικρή πτώση θερμοκρασίας
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται σήμερα τοπικές βροχές, και στη νότια νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα παροδικές νεφώσεις, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Στην Αττική, θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 4 με 5 και το απόγευμα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών, προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι στα νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ προς το βράδυ είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου (στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Αργά το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και μετά το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ειδικά στην Κρήτη πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στις δυτικές Κυκλάδες 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, θα εκδηλωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).