18 Οκτώβριος 2020, 18:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2020, 18:24

Θετικοί στον κορονοϊό 14 μαθητές-αθλητές στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

  • Θετικοί στον κορονοϊό 14 μαθητές-αθλητές στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών
    Εικόνα από την απολύμανση που πραγματοποιήθηκε σε σχολείο της περιοχής (φωτ.: Δήμος Νεάπολης-Συκεών)

Η αύξηση της εμφάνισης των κρουσμάτων Covid-19 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και τα περιστατικά λοίμωξης των τελευταίων ημερών στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών, έκαναν τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να απευθύνει «έκκληση και παράκληση προς όλους τους δημότες και πολίτες να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες ατομικής υγιεινής και προστασίας της δημόσιας υγείας», εστιάζοντας ταυτόχρονα και στην τήρηση των κανόνων καθαριότητας σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Την ίδια ώρα, τα διαδοχικά κρούσματα που εμφανίστηκαν στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών, και τα οποία κυρίως αφορούν μαθητές-αθλητές που βγήκαν θετικοί στο τεστ Covid-19, βρήκαν την Πολιτική Προστασία του Δήμου σε ετοιμότητα και εγρήγορση, συντονίζοντας όλες τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες από το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δράσεις και παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο διήμερο 14 μαθητές σχολείων αποδείχθηκε ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό, μεταξύ των οποίων το ένα περιστατικό αφορά την οικογένεια εργαζόμενου στο Τμήμα Εσόδων στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών. Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκαν δυο κρούσματα σε εργαζόμενους του τομέα Καθαριότητας, μετά από τα προληπτικά τεστ που διενεργεί ο Δήμος με δημοτικούς πόρους, ένα στο 1ο Λύκειο Πεύκων (μαθητής της Β΄ Τάξης) και ένα σε τμήματα των ΚΔΑΠ (διδάσκων στο Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών και στο Τμήμα ΚΔΑΠ Πεύκων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων).

Οι μαθητές που αποτελούν τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, που διασκορπίζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι αθλητές συλλόγων ποδοσφαίρου, ΤΑΕ KWO DO και Judo, οι οποίοι προπονούνται σε δημοτικό χώρο-γυμναστήριο που τους παραχώρησε ο Δήμος.


(Φωτ.: Δήμος Νεάπολης-Συκεών)

Ειδικότερα, αφορούν σε τμήματα του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης, του 1ου ΓΕΛ Συκεών, του 1ου Γυμνασίου Συκεών και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, τα οποία τμήματα έχουν κλείσει άμεσα ενώ στα σχολικά συγκροτήματα έχει γίνει γενική απολύμανση σε όλους τους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων, όπως επίσης και στο γυμναστήριο της Νεάπολης.