18 Οκτώβριος 2020, 15:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2020, 14:52

Άρειος Πάγος: Αυτόφωρο για όσους κακοποιούν ζώα

  • Άρειος Πάγος: Αυτόφωρο για όσους κακοποιούν ζώα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Με την αυτόφωρη διαδικασία θα συλλαμβάνονται όσοι κακοποιούν τα ζώα, όπως ορίζει εγκύκλιος του Αρείου Πάγου με αφορμή τα περιστατικά που απασχόλησαν πρόσφατα τη δημοσιότητα, σε Νίκαια και Χανιά όπου σκύλοι βασανίστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, η αντεισαγγελέας Όλγα Σμυρλή ζητά απ’ όλες τις Εισαγγελίες να υπάρχει εποπτεία για την τήρηση του νόμου.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς καλούνται να κινητοποιούν τις αστυνομικές Αρχές για τη σύλληψη όσων κακοποιούν ζώα συντροφιάς, έχουν σκληρή συμπεριφορά ή απαξιωτική αντιμετώπιση.

Η Όλγα Σμυρνή τονίζει ότι εδώ και χρόνια έχει τεκμηριωθεί ότι η κακοποίηση και ο βασανισμός ζώων συνδέονται με τη γενικότερη εκδήλωση εγκληματικότητας. «Ειδικά στις ΗΠΑ, τα εγκλήματα κατά των ζώων διερευνώνται με μεγάλη προσοχή και χρησιμοποιούνται ως εργαλείο ανίχνευσης κακοποίησης παιδιών και άλλων ευάλωτων ατόμων», αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης εξήγγειλε την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, με μετατροπή του αδικήματος από πλημμέλημα σε κακούργημα, κάτι το οποίο επισύρει ποινές από 5 έως 10 χρόνια.