18 Οκτώβριος 2020, 12:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2020, 13:31

Διπλή «παρέμβαση» Ρουβίκωνα, για κορονοϊό και καταλήψεις

  • Διπλή «παρέμβαση» Ρουβίκωνα, για κορονοϊό και καταλήψεις
    (Πηγή: Βίντεο Ρουβίκωνα)

Στο γραφείο της καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Ελένης Γιαμαρέλλου, στο Κολωνάκι εισέβαλαν το Σάββατο μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, ενώ τα ξημερώματα έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

Η πρώτη «παρέμβαση» έγινε για τις δηλώσεις της λοιμωξιολόγου σχετικά με τη Θεία Κοινωνία και τα μέσα μεταφοράς, και η δεύτερη για την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας.

«Τα σημεία και τέρατα που έχουν ειπωθεί από την εν λόγω “επιστήμονα” [...], μας βάζουν σε σκέψεις κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους “επιστήμονες” που έχουν αναλάβει την προστασία μας» τονίζεται στην ανακοίνωση του Ρουβίκωνα.

«Είναι μια άθλια πράξη εκφοβισμού, μια φασίζουσα συμπεριφορά» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, καταδικάζοντας την πράξη.

Στο δε υπουργείο Παιδείας δύο άτομα με κουκούλες(που διακρίνονται στο βίντεο που ανέβασε η αναρχική συλλογικότητα) έγραψαν με μαύρο σπρέι: «Αλληλεγγύη στις μαθητικές καταλήψεις» και «κάτω τα ξερά σας από τους μαθητές».

«Πρόκειται για άλλη μια θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ’ επίφαση πολιτικού ακτιβισμού που πλήττει το δημοκρατικό διάλογο και τη δημόσια περιουσία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.