17 Οκτώβριος 2020, 14:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2020, 15:11

Στη Σαμοθράκη ο Μητσοτάκης – Έφθασε με στρατιωτικό ελικόπτερο (φωτο)

  • Στη Σαμοθράκη ο Μητσοτάκης – Έφθασε με στρατιωτικό ελικόπτερο (φωτο)
    Ο πρωθυπουργός αποβιβάζεται από ελικόπτερο «Σινούκ» κατά την άφιξή του στη Σαμοθράκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Στο νησί της Σαμοθράκης βρίσκεται ο πρωθυπουργός που από το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θράκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο πανέμορφο νησί από την Αλεξανδρούπολη –όπου ενημερώθηκε για τα έργα κατασκευής του νέου φράχτη στον Έβρο και τα προβλήματα της περιοχής– με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «Σινούκ».

Στο ελικοδρόμιο τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του γιατί, όπως είπε, η Σαμοθράκη είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη της Ελλάδας που δεν είχε επισκεφθεί μέχρι τώρα. Στην είσοδο της Χώρας κάτοικοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό και τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Τους πρόσφεραν μάσκες με το σήμα της Σαμοθράκης και ο πρωθυπουργός έβγαλε αμέσως εκείνη που φορούσε και φόρεσε αυτή της Σαμοθράκης. Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο πρωθυπουργός τόνισε πως «Το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης μας είναι η φροντίδα της ακριτικής Ελλάδας και ειδικά των ακριτικών νησιών».

«Η κυβέρνηση μας είναι κυβέρνηση των έργων, όχι των λόγων», δήλωσε ο πρωθυπουργός και είπε ότι για όλα τα έργα υπάρχει κεντρική παρακολούθηση για την πορεία εξέλιξης τους. Σε ότι αφορά στη Σαμοθράκη είπε ότι τους 15 μήνες που είναι κυβέρνηση έχουν αντιμετωπιστεί οι περισσότερες από τις εκκρεμότητες που κληρονόμησε από το παρελθόν.

Τον Απρίλιο του 2021 θα είναι έτοιμος ο νέος φράχτης στον Έβρο
Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, είναι η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ενώ δίπλα τους είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Όπως είπε μετά την αναλυτική παρουσίαση που του έγινε στις Φέρες για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής του φράχτη, το έργο προχωράει σύμφωνα με το πρόγραμμα και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, είπε ότι τότε θα έρθει και θα το εγκαινιάσει.

«Ο γιος μου θα υπηρετήσει όλη τη θητεία του στην Αλεξανδρούπολη»
Πριν φύγει για τη Σαμοθράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο. Στη διάρκεια του διαλόγου που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων ο μητροπολίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον πρωθυπουργό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όσων έγιναν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο. 


Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί την ενημέρωση για την κατασκευή του νέου φράχτη, κατά την επίσκεψή του στις Φέρες (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού /Δημήτρης Παπαμήτσος)

«Μας κάνατε να νιώθουμε ασφαλείς και υπερήφανοι», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης στον πρωθυπουργό.

Κάποια στιγμή η συζήτηση έφτασε στον γιο του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο, που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην Αλεξανδρούπολη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο γιος του θα παραμείνει όλη τη θητεία του στον Έβρο από όπου και θα απολυθεί. 

Στο σημείο αυτό ο μητροπολίτης είπε «μπράβο» στον πρωθυπουργό γιατί, όπως σχολίασε, οι πατεράδες έρχονται να πάρουν τα παιδιά τους που υπηρετούν εδώ και να τα πάνε αλλού να υπηρετήσουν.


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, στην Αλεξανδρούπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού /Δημήτρης  Παπαμήτσος)

«Πόλος ανάπτυξης για τη Θράκη θα γίνει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης»
Η επένδυση που θα γίνει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης «μέσω της ιδιωτικοποίησής του θα το καταστήσει, αυτό όλοι οραματιζόμαστε, έναν πόλο ανάπτυξης όχι μόνο για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, αλλά για ολόκληρη τη Θράκη», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο λιμάνι. Περπάτησε για λίγο στο χώρο του λιμανιού και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ του έδειξε την έκταση στην οποία θα γίνει η επένδυση. Ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ εξέφρασε τη χαρά του γιατί η επίσκεψη του πρωθυπουργού συνέπεσε με την επέτειο των 150 χρόνων του λιμανιού.