17 Οκτώβριος 2020, 10:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2020, 12:11

Κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο στη Γλυφάδα Αττικής

  • Κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο στη Γλυφάδα Αττικής
    Υπάλληλοι του δήμου Γλυφάδας απολυμαίνουν τον οίκο ευγηρίας στη Γλυφάδα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαΐτας)
  • Τρίκαλα: Φόβοι για πολλά κρούσματα στους οικισμούς Ρομά
    Υγειονομικοί υπάλληλοι, μέλη συνεργείου του ΕΟΔΥ, κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Απόστολος Ντομάλης)

Η άποψη ότι οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αποτελούν εν δυνάμει υγειονομικές βόμβες την εποχή του κορονοϊού, επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά, μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στη Γλυφάδα. Πληροφορίες αναφέρουν πως εκκενώθηκε το γηροκομείο «Μεγαλόχαρη» και ήδη κάποιοι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής.

Πέντε άνθρωποι φέρονται να μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στον «Ευαγγελισμό» και στο «Αττικόν».

Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ που έχουν γίνει και σε άλλους τρόφιμους.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ο αντιδήμαρχος Γλυφάδας Δημήτρης Ακρίβος μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», εξήγησε πως σύμφωνα με ενημέρωση που είχε όλα ξεκίνησαν «από μία υπάλληλο που βρέθηκε θετική στην αρχή της εβδομάδας από ό,τι μου είπε η υπεύθυνη».

Πρόκειται για το ένατο περιστατικό σε γηροκομείο από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί η κλινική «Ταξιάρχαι» στην Αττική τον περασμένο Απρίλιο και η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στη Θεσσαλονίκη. Κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσης σε μονάδες στον Άγιο Παντελεήμονα, το Μαρούσι, το Μοσχάτο, την «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε ένα ακόμη γηροκομείο στη Νέα Μάκρη κατά το πρώτο επιδημικό κύμα.