17 Οκτώβριος 2020, 11:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2020, 11:48

Έρχεται το ΠΟΝΤΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

  • Έρχεται το ΠΟΝΤΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε
    (Φωτ.: pixabay.com)

Ένα νέο εγχείρημα, πρωτοφανές στα ελληνικά τηλεοπτικά χρονικά, βρίσκεται στα σκαριά. Πρόκειται για το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι που θα έχει πρόγραμμα αμιγώς ποντιακό, και το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκδότης και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους έχουν υλικό που θα ήθελαν να παραχωρήσουν στο νέο κανάλι.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Για πρώτη φορά, σχεδόν έναν αιώνα μετά τον ξεριζωμό, γίνεται μια σοβαρή επαγγελματική προσπάθεια για τη δημιουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στην ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση και τη γλώσσα του ποντιακού ελληνισμού.

»Ο κύβος ερρίφθη! Εντός του 2021 αναμένεται να εκπέμψει ο τηλεοπτικός σταθμός ΠΟΝΤΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, με πρόγραμμα αμιγώς ποντιακό και δελτία ειδήσεων στα ποντιακά.

»Πέραν της ιστορικότητας του εγχειρήματος, θεωρούμε ότι είναι μια αξιόλογη προσπάθεια για τη διατήρηση της γλώσσας μας, αλλά και για την επικοινωνία με όσους ομιλούν ακόμα ποντιακά στον Πόντο, τον Καύκασο, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ-Καναδά, την Αυστραλία και όπου αλλού.

»Ήδη βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο τα σχέδια για τη διαμόρφωση ιδιόκτητου χώρου και για την προμήθεια υπερσύγχρονου εξοπλισμού.

»Επίσης, έχουν αρχίσει οι προεργασίες για το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού, μία από τις πιο δύσκολες διεργασίες για την υλοποίηση ενός τόσο φιλόδοξου και ιστορικής σημασίας εγχειρήματος.

»Σ’ αυτήν την κρίσιμη φάση απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε τη βοήθειά σας, για να συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από ποντιακά γλέντια, συναυλίες και θέατρα, μαρτυρίες Ποντίων πρώτης γενιάς, ανέκδοτα, ιστορίες που αφηγούνται συμπατριώτες μας στα ποντιακά.

»Γενικώς, όποιος έχει οπτικό υλικό από τις παραπάνω κατηγορίες ή από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία, και θεωρεί ότι πρέπει να προβληθεί τηλεοπτικά, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την εφημερίδα Ποντιακή Γνώμη, για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες αποστολής και παραλαβής του υλικού.

»Φιλικά προς όλους,
Σάββας Καλεντερίδης».

  • Στοιχεία επικοινωνίας με την εφ. Ποντιακή Γνώμη: gnomi@infognomon.gr (e-mail), 2103316036 (τηλ), www.facebook.com/pontiakignomi.