17 Οκτώβριος 2020, 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2020, 08:13

Σε Κοζάνη και Ιωάννινα ο Χαρδαλιάς – Αύξηση του επιπέδου συναγερμού για τον κορονοϊό

  • Σε Κοζάνη και Ιωάννινα ο Χαρδαλιάς – Αύξηση του επιπέδου συναγερμού για τον κορονοϊό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Σε μια κρίσιμη φάση της πανδημίας μπήκε η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε το επίπεδο συναγερμού 4 σε μία περιφέρεια. Μπορεί η Αττική να είναι αυτή που καταγράφει σε καθημερινή βάση τα περισσότερα νέα κρούσματα, ωστόσο η Κοζάνη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κόκκινο, με αυξημένο ιικό φορτίο.

Μάλιστα, ο υφυπουργός ζήτησε από τους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις και να τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα.

Απαντώντας σε ερωτήματα που διατυπώνονται σε ό,τι αφορά τη λήψη περαιτέρω μέτρων στα σχολεία της περιοχής, ανέφερε ότι η εκ περιτροπής λειτουργία προβλέπεται στο επίπεδο συναγερμού 4 όταν υπάρχουν συρροές εντός των σχολείων. Στην Κοζάνη από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν εντοπιστεί συνολικά 20 κρούσματα στη σχολική κοινότητα, και συνεπώς, όπως εξήγησε, δεν μπορούμε να μιλάμε για συρροές.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και στα Ιωάννινα, και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής της Ηπείρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς και οι γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας θα βρίσκονται σήμερα σε Κοζάνη και Ιωάννινα για συσκέψεις με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους.