16 Οκτώβριος 2020, 11:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2020, 17:29

Έφυγε από τη ζωή ο Μπάμπης Τσακηρίδης, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας

  • Έφυγε από τη ζωή ο Μπάμπης Τσακηρίδης, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα ο Μπάμπης Τσακηρίδης, βυθίζοντας στο πένθος την Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία».

Ο εκλιπών υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ένωσης και διατέλεσε πρόεδρός της την περίοδο 1996-1998.

Ο Μπάμπης Τσακηρίδης γεννήθηκε στην Κοιλάδα Κοζάνης, από Πόντιους γονείς. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης και αναχώρησε για το εξωτερικό απ' όπου επέστρεψε το 1970 προκειμένου να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» και πρόεδρός της την περίοδο 1996-98, περίοδο κατά την οποία, όπως υπογραμμίζει το σωματείο στην ανακοίνωσή του, «ο σύλλογός μας έκανε ένα τεράστιο βήμα προόδου και ανάπτυξης».

«Ένας άνθρωπος ξεχωριστός, γεμάτος αγάπη και πάθος για το σύλλογό μας και την ποντιακή πολιτιστική παράδοση. [...] Η αγάπη του για τον Πόντο και την λαμπρή παράδοσή του, και η διάθεσή του για ειλικρινή και ανιδιοτελή προσφορά, τον έκαναν να ασχοληθεί από νωρίς με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Πρόεδρε, καλό σου ταξίδι, σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες και σου υποσχόμαστε ότι δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

Λίγο μετά τη θλιβερή αναγγελία, ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος μέσω δελτίου Τύπου.


Ο Μ. Τσακηρίδης (φωτ.: facebook/ Ένωση Ποντίων Γλυφάδας)