15 Οκτώβριος 2020, 18:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2020, 17:37

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
    Εικόνα από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στο Ηράκλειο Αττικής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Μέτρα στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από τα πρωτοφανή ακραία καιρικά φαινόμενα της Τρίτης ζητά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Μετά την αίτηση του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου προς την Περιφέρεια  Αττικής ο Δήμος κηρύχθηκε δια μέσου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, έπειτα από σύσκεψη του δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων, αποφάσισε να ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς αφενός την προκαταβολή μέρους των όποιων αποζημιώσεων προκύψουν για τους πληγέντες, αφετέρου ρυθμίσεις αναστολής της πληρωμής των οφειλών τους σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

Και όλα αυτά την στιγμή που τα μεικτά κλιμάκια των μηχανικών Δήμου και Περιφέρειας Αττικής – σύνολο οκτώ ομάδες των δύο ατόμων – συνεχίζουν εντατικά τους ελέγχους προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες αυτοψίες στις ιδιωτικές περιουσίες και τους δημοτικούς χώρους που έχουν υποστεί ζημιές, για να προωθηθούν, όσο το δυνατό συντομότερα, τα αιτήματα για τις αποζημιώσεις από τα ειδικά κρατικά κονδύλια των αρμόδιων υπουργείων.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί γύρω στα 600 αιτήματα ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 300 αυτοψίες.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής υπενθυμίζει ότι όποιος ιδιώτης ή επιχείρηση έχει υποστεί ζημιές και θέλει να κάνει αίτηση αυτοψίας μπορεί να καλεί στα τηλέφωνα που έχει διαθέσει ειδικά για αυτόν τον σκοπό ο Δήμος: 2132000249, 2132000250, 2132000102, 2132000133.