15 Οκτώβριος 2020, 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2020, 10:34

Τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των Ποντίων ζητά ο Στυλιανίδης

  • Τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των Ποντίων ζητά ο Στυλιανίδης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Παρέμβαση υπέρ των παλιννοστούντων Ποντίων έκανε στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης, ζητώντας από το οικονομικό επιτελείο να υπάρξει ρύθμιση των στεγαστικών τους δανείων.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Κατά την τοποθέτησή του ο βουλευτής σημείωσε ότι πρόκειται για δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου και ότι υπάρχουν δανειολήπτες που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο. «Δεν ζητούμε να χαρίσετε τίποτε […]. Ζητούμε να προστατέψετε δημογραφικά τη Θράκη, αφήνοντάς τους να ριζώσουν εδώ. Ας μην είμαστε αχάριστοι σε ανθρώπους που πάλεψαν για την Ελλάδα από γενιά σε γενιά, κόντρα σε απίστευτες διώξεις και δυσκολίες. Ας μειώσουμε τη δόση της ετήσιας καταβολής του δανείου τους» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ζήτησε να αλλάξει ο νόμος που θέτει ως προϋπόθεση συνταξιοδότησης τα 40 έτη παραμονής στην Ελλάδας, μιας και όπως υπενθύμισε οι περισσότεροι ήρθαν μετά το 1991 και την κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Τέλος, στην παρέμβασή του για τους Πόντιους παλιννοστούντες ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σημείωσε ότι είναι ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης η επαναχορήγηση των μικρών προνοιακών επιδομάτων στους ανασφάλιστους υπερήλικες.