15 Οκτώβριος 2020, 08:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2020, 10:54

Απεργία σήμερα στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ – Ποιοι απεργούν

  • Απεργία σήμερα στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ – Ποιοι απεργούν
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Με βασικά αιτήματα τη θωράκιση της δημόσιας υγείας, τους διορισμούς στην Εκπαίδευση και στην Υγεία, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις, αλλά και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στους πλειστηριασμούς, απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα.

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο.

Στην απεργία τελικά δεν θα λάβουν μέρος τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα, τα οποία θα κινηθούν κανονικά – ωστόσο παρατηρούνται καθυστερήσεις στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ καθώς οδηγοί απεργούν μεμονωμένα. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων: οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας (αναμένονται ακυρώσεις πτήσεων), η ΠΟΕΔΗΝ (τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας), δάσκαλοι, καθηγητές και οι εργαζόμενοι στους δήμους.

Στις 8:30 από την Πλατεία Μαβίλη θα ξεκινήσει πορεία των γιατρών και των νοσηλευτών. Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ είναι στις 10:00 στην Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στα Προπύλαια.

Στις 11:00 προγραμματίζεται μοτοπορεία προς το υπουργείο Μεταφορών από το Πεδίον του Άρεως των εργαζόμενων στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ, ενώ στις 12:00 πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.