14 Οκτώβριος 2020, 21:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2020, 21:39

Εuroleague: Αλλάζει ο κανονισμός για τους αγώνες που δεν γίνονται λόγω κορονοϊού

  • Εuroleague: Αλλάζει ο κανονισμός για τους αγώνες που δεν γίνονται λόγω κορονοϊού
    (Φωτ.: EPA / Toms Kalnins)

Οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τις συνεχόμενες αναβολές αγώνων της Euroleague ανάγκασαν τη διοργανώτρια Αρχή να προχωρήσει σε μία νέα πρόταση αλλαγής του καταστατικού που αφορά τις νίκες με 20-0, δηλαδή τους αγώνες που κερδίζονται στα χαρτιά.

Το ζήτημα προέκυψε ιδίως μετά την απόφαση να μην γίνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού οι αγώνες της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με Μπασκόνια και Βαλένθια και της Βιλερμπάν με Παναθηναϊκό και Ερυθρό Αστέρα.

Η Ζενίτ δεν μπόρεσε να συμπληρώσει οκτάδα για να αγωνιστεί εξαιτίας της πανδημίας και έτσι λόγω του ειδικού κανονισμού ήδη έχασε δύο αγώνες στα χαρτιά. Το ίδιο θα συνέβαινε με τη Βιλερμπάν.

Ωστόσο, το απόγευμα της Τετάρτης η EuroLeague ανακοίνωσε ότι κατέθεσε πρόταση προς όλες τις ομάδες, η οποία αφορά και τους αγώνες που δεν έχουν διεξαχθεί και οι οποίοι ενδέχεται να μην πραγματοποιηθούν εξαιτίας περιορισμών στα ταξίδια από τις τοπικές ή εθνικές Αρχές.

Ως εκ τούτου, αν γίνει δεκτή η τροποποίηση του καταστατικού οι ομάδες που «χτυπήθηκαν» από τον κορονοϊό και δεν κατέβασαν οκτάδα θα κληθούν να αγωνιστούν σε νέες ημερομηνίες.