14 Οκτώβριος 2020, 18:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2020, 18:13

Όλα τα είδαμε στη Βουλή, όχι όμως και… μαστροπούς!

  • Όλα τα είδαμε στη Βουλή, όχι όμως και… μαστροπούς!
    Ο βουλευτής Ιωάννης Μελάς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

O Ιωάννης Παναγιώτη Μελάς είναι ένας «φέρελπις» νέος, που πριν εκλεγεί βουλευτής στην Α΄ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, σταδιοδρόμησε ως δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στο Δήμο Πειραιά.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πειραιά. Το 2012 ανέλαβε τη θέση του αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας, από την οποία και παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Πειραιάς ΝΙΚΗΤΗΣ» και δήμαρχο τον Γιάννη Μώραλη. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 διατέλεσε αντιδήμαρχος Προσόδων & Εμπορίου, και πρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Αυτός ο «φέρελπις» νέος τώρα, ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που κατά πάσα πιθανότητα θα εξελιχθεί σε μείζον!

Και εξηγούμαστε:

Πριν από μερικές εβδομάδες έφθασε στη Βουλή των Ελλήνων ένας χοντρός φάκελος, με στοιχεία που αφορούν τον Ι. Μελά. Ο φάκελος εστάλη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, διά του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο φάκελος περιέχει επικυρωμένα αντίγραφα ποινικής δικογραφίας, τα στοιχεία της οποίας έχουμε στη διάθεσή μας. Πρόκειται για ποινική δικογραφία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, που στρέφεται και εναντίον του Ι. Μελά.

Κι επειδή η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά δεν μπορεί να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη, λόγω βουλευτικής ασυλίας, παρέπεμψε το θέμα στον Άρειο Πάγο και εκείνος διά του υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή των Ελλήνων.

Τι αφορά η ποινική υπόθεση;

Το διάστημα που υπηρετούσε στο Δήμο ο Ι. Μελάς, λειτουργούσε επί τριετία στην οδό Δερβενακίων 18 και Φωκίδος κατάστημα στο οποίο, σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων, εκτός από στριπτίζ γίνονταν και άλλες παρανομίες που σχετίζονται ακόμα και με τον αγοραίο έρωτα.

Οι καταγγελίες γίνονταν στο Δήμο Πειραιώς επί τριετία, και όταν έφθαναν στον Ι. Μελά, που ήταν ο αρμόδιος, έμπαιναν κατευθείαν στο συρτάρι.

Δηλαδή επί μία τριετία γίνονταν παράνομες πράξεις, και ο Ι. Μελάς δεν έπραττε αυτό που επέβαλλε το καθήκον του, προφανώς για ίδιον όφελος, με αποτέλεσμα οι παρανομίες να συνεχίζονται επί τρία ολόκληρα χρόνια!

Μέχρι που οι διωκτικές Αρχές ανακάλυψαν το θέμα και τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί, εκτός από τους υπευθύνους, και τον Ι. Μελά.

Προς το παρόν αρκούμαστε σ’ αυτά και περιμένουμε τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για το θέμα της ασυλίας του Ι. Μελά.

Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι πολλά έχουν δει τα μάτια μας στην πολύπαθη Βουλή των Ελλήνων, αλλά βουλευτές να κατηγορούνται ότι είχαν στενές σχέσεις με προστάτες και μαστροπούς, δεν ξέρω αν το έχουμε ξαναδεί!

Πάντως το θέμα έχει πολλές γαργαλιστικές λεπτομέρειες, για την αποκάλυψη των οποίων επιφυλασσόμεθα.

Υ.Γ. Οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες ψηφοφόροι του Πειραιά, που είναι γνωστό ότι έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ηθικής και εντιμότητας, είναι σίγουρο ότι δεν θα ξεχάσουν το θέμα. Πάντως εμείς θα τους το θυμίσουμε προεκλογικά, αν η ΝΔ δεχτεί να τον έχει και πάλι υποψήφιο.

Ρ.Δ.