14 Οκτώβριος 2020, 17:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2020, 17:05

Το σκάνδαλο με τις χρυσές βίζες συγκλονίζει την Κύπρο

  • Το σκάνδαλο με τις χρυσές βίζες συγκλονίζει την Κύπρο
    Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Συλλούρης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Επιστολή με την οποία θέτει την βουλευτική του ασυλία στην διάθεση των Αρχών, προκειμένου, όπως τονίζει, να διευκολυνθούν οι αστυνομικές ανακρίσεις ή οποιεσδήποτε άλλες έρευνες, απέστειλε προς τον γενικό εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης.

Αιτία είναι το βίντεο από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, στο οποίο εμφανίζεται να συζητά την πολιτογράφηση Κινέζου καταδικασθέντα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ σε αυτό διακρίνονται επίσης ο μέχρι πρότινος βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάννης και ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζης να δίνουν πληροφορίες για διευκόλυνση των διαδικασιών απόκτησης κυπριακής υπηκοότητας.

Την ίδια ώρα, την παραίτησή του από την θέση του επιτρόπου της Ερευνητικής Επιτροπής Πολιτογραφήσεων υπέβαλε ο Κώστας Παμπαλλής. Όπως γνωστοποίησε μέσω γραπτής δήλωσης ο γενικός εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, στη θέση του παραιτηθέντα διορίζεται η Δήμητρα Καλογήρου, πρόεδρος της Επιτρoπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Ταυτόχρονα, νέους τριγμούς προκαλεί βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, στο οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στην εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου του ιδρύματος «Πολύκαρπος Γιωρκάτζης», στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρχιεπισκόπου Γ΄, πριν από δύο ημέρες, απαιτεί από τους δημοσιογράφους να μην του υποβάλουν οποιοδήποτε ερώτημα για το συγκεκριμένο θέμα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ. Καλογεράκη.