14 Οκτώβριος 2020, 11:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2020, 12:02

Πτολεμαΐδα: 400 μάσκες θα μοιραστούν σε ηλικιωμένους ανήμερα της 108ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης

  • Πτολεμαΐδα: 400 μάσκες θα μοιραστούν σε ηλικιωμένους ανήμερα της 108ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Τετρακόσιες υφασμάτινες μάσκες θα μοιράσει, μόνο σε ηλικιωμένους, η σχεδιάστρια Άννα Ραπτοπούλου την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, ανήμερα της 108ης επετείου απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας από τον τουρκικό ζυγό.

Τα δύο περίπτερα θα στηθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης, τηρώντας όλα τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και θα υποστηρίζονται από εθελοντές που θα επιβλέπουν τη διαδικασία για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Οι ηλικιωμένοι μπορούν να προσέρχονται στα περίπτερα από τις 11 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, ενώ, ανάλογες προσφορές θα γίνουν στη συνέχεια και για άλλες ηλικιακές ομάδες, ενώ την πρωτοβουλία αυτή ενθάρρυνε ο Δήμος Εορδαίας.

Τιμώντας την τοπική επέτειο η Αν.  Ραπτοπούλου, η οποία εξηγώντας την πρωτοβουλία της αυτή ανέφερε ότι θέλει να βλέπει τους ηλικιωμένους «να χαμογελούν έστω με τα μάτια», κατασκεύασε και συλλεκτικές μάσκες, που απεικονίζουν  Έλληνες στρατιώτες της 5ης Μεραρχίας, μετά την νικηφόρα είσοδό τους στην Πτολεμαΐδα, στις 15 Οκτωβρίου του 1912.

  • Πηγή: ert.gr/ ΕΡΤ Κοζάνης / Μαίρη Κεσκιλίδου.