13 Οκτώβριος 2020, 12:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2020, 12:44

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ξεκίνησε η δίκη, αποδέχθηκε τις κατηγορίες ο 28χρονος

  • Δολοφονία της Σούζαν Ίτον: Ομόφωνα ένοχος ο 28χρονος βιαστής της
    Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου στον εισαγγελέα Χανίων, πέρυσι το καλοκαίρι (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Πέτρος Παττακός)

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία και τη σεξουαλική κακοποίηση της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον στο Μάλεμε Χανίων, πέρσι τον Ιούλιο. Ο 28χρονος κατηγορούμενος αποδέχθηκε όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, ανατρέποντας τις φήμες που τον ήθελαν να ανακαλεί την αρχική του ομολογία σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο 28χρονος, που κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης, οδηγήθηκε στο δικαστήριο φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Παρούσα στο δικαστήριο είναι μόνο η αδερφή του θύματος, καθώς τα παιδιά και ο χήρος δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν λόγω και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την πανδημία.

Στην κατάθεσή της η αδερφή της Σούζαν Ίτον είπε ότι ήταν η τελευταία που μίλησε μαζί της, πέντε ή έξι ημέρες προτού εξαφανιστεί, σχετικά με το ταξίδι που σχεδίαζαν να κάνουν. Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τη δικαστική αίθουσα, τόνισε ότι η οικογένεια είναι καταρρακωμένη και ότι ο πατέρας των παιδιών δεν έχει καν την ικανότητα να εργαστεί. Επίσης, σημείωσε ότι η 60χρονη ήταν διακεκριμένη στον τομέα της, αναγνωρισμένη από την επιστημονική κοινότητα και ότι ήταν θέμα χρόνου να γίνει μέλος διεθνούς επιστημονικής ομάδας στη Γερμανία.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι τρεις άνδρες που βρήκαν τη σορό, οι οποίοι πήγαν στο καταφύγιο για να το εξερευνήσουν. Ο ένας είπε ότι το σώμα της βιολόγου ήταν «διαλυμένο», σαν να είχε πέσει από βράχια, ενώ ο άλλος τόνισε ότι υπήρχε μια οσμή στον αέρα αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν τι θα έβρισκαν.

Στη δική του κατάθεση ο αστυνομικός που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την υπόθεση είπε ότι ο 28χρονος κατηγορούμενος αρχικά ισχυρίστηκε ότι ασχολούνταν με το σατανισμό.

Στο πλευρό του κατηγορούμενου είναι η μητέρα του, η γυναίκα του και ο αδελφός του, ενώ ο ιερέας πατέρας του δεν βρίσκεται στη λίστα των μαρτύρων και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταθέσει.