13 Οκτώβριος 2020, 00:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2020, 00:16

Τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της 15ης Οκτωβρίου

  • Τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της 15ης Οκτωβρίου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καθώς και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Οι διοικήσεις των σωματείων, σε κοινή ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν, πως δεν υπάρχει απόφαση για προκήρυξη απεργίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ και καταγγέλλουν παράλληλα την ΟΣΜΕ για την προκήρυξη, κάνοντας λόγο για «ύποπτο ρόλο του προέδρου της», ο οποίος «εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτών που εκπροσωπεί (ΚΤΕΛ) και όχι των εργαζόμενων».

«Ο πρόεδρος της ΟΣΜΕ που "όψιμα" ασχολήθηκε με τα προβλήματα των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών, δεν μπήκε καν στο κόπο να ρωτήσει τους καθ' ύλην αρμόδιους θεσμικούς φορείς, δηλαδή τους ίδιους τους εργαζόμενους της ΟΣΥ και τα σωματεία τους, προτού προκηρύξει την απεργία αυτή. Καταγγέλλουμε τον "ύποπτο" ρόλο του προέδρου της ΟΣΜΕ, ο οποίος ουσιαστικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτών που εκπροσωπεί (ΚΤΕΛ) και όχι των εργαζομένων» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Προσθέτουν πως «οι διοικήσεις των σωματείων των  εργαζομένων στην επιχείρηση ΟΣΥ ΑΕ, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την "24ωρη απεργία", που αποφάσισε η διοίκηση της ΟΣΜΕ στις 15 Οκτωβρίου 2020 και αφορά κυρίως στους εργαζομένους της ΟΣΥ».

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχει το ενδεχόμενο, μεμονωμένοι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε απεργία. Η ΟΣΜΕ (μέλη της είναι κυρίως σωματεία εργαζομένων σε ΚΤΕΛ καθώς και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ) η οποία και ανακοίνωσε την 24ωρη απεργία, διαμαρτύρεται για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα ΚΤΕΛ, μετά την υπογραφή σύμβασης του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.